+45 51 91 62 80

Danish International Balloon Fiesta 2025

Muligheder for pressen

Der er flere forskellige muligheder, som pressen kan benytte sig af før, under og efter Fiestaen. Nedenfor er listet forskellige muligheder. 

Hvis du ønsker at anvende nogen af disse muligheder, eller har en idé til noget helt andet, så kontakt os endelig via nedenstående formular. Alle logoer på hjemmesiden er til fri afbenyttelse.


  • Interview med piloter, enten på jorden eller oppe i luften

  • Billeder fra startstedet, under flyvningen eller lign.

  • Video optaget fra startstedet, under flyvningen eller lign.

  • Drone videoer fra startstedet.

  • Flyvende interview under Fiestaen

  • Flyvende fotograf under Fiestaen

Før og efter Fiestaen bedes alle henvendelser stiles til presse@ballonfiesta.dk

Under Fiestaen vil der være en dedikeret presse-ansvarlig, som kan kontaktes. Du kan se hvem det er her.

Kontakt os på tlf. +45 51 91 62 80
eller via nedenstående formular:

Pressemeddelser

Kæmpe international luftballonfiesta i Ringsted i 2025

 

Danmark får en ny stor international fiesta for luftballoner i 2025, når ’Danish International Balloon Fiesta’ afvikles fra den 13.-17. august i Ringsted. Ambitionen er, at op mod 40 luftballoner fra hele verden afvikler flyvninger og shows. Arrangørerne håber på mere end 10.000 tilskuere og forventer, at ballonfiestaen bliver en tilbagevendende begivenhed.

 

Store luftballonfiestaer med nogle gange flere hundrede balloner er kendt flere steder i Europa, men først nu i flere årtier kommer der en ballonfiesta til Skandinavien, og så endda den første af sin slags i Danmark. Det bliver sportsarealer, marker og luftrum i og omkring Ringsted, der kommer til at være hjemsted for den nye internationale ballonfiesta.

 

”Vi vil skabe en unik oplevelse for internationalt erfarne ballonskippere og et forhåbentligt rigtig stort dansk publikum med ballonfiestaen i 2025. Der kommer flyvninger både med almindelige luftballoner, men vi inviterer også specialdesignende balloner samt enkelt-mands balloner og kommer også til at lave et såkaldt Night Glow med oplyste balloner, musik og fyrværkeri på en særligt indrettet eventplads”, fortæller Nanna Hvid Madsen fra foreningen ’Danish International Balloon Festival’, der står for at gennemføre ballonfestivallen.

 

Tæt samarbejde mellem festival og kommune

Planlægningen af ballonfestivallen er i fuld sving, invitationer til arrangørernes store internationale netværk i luftballon-verdenen er sendt afsted, og de første aftaler om støtte og aktiviteter ved ballonfestivallen er indgået – bl.a. med Ringsted Kommune.

Det er jo et helt unikt event med internationale deltagere og national gennemslagskraft, der gennemføres med ballonfiestaen. Derfor er vi fra byrådets side også med til at bakke op om foreningen med arealer, markedsføring og kulturelle arrangementer”, siger borgmester Klaus Hansen.

 

Foreningen og dens medlemmer kommer også til at gennemføre en række undervisningsaktiviteter for kommunens børn før, under og efter ballonfestivallen.

 

”Folkene bag ballonfiestaen vil rigtig gerne udbrede kendskabet til ballonflyvning, og vi har i forvejen samarbejdet med flere af dem gennem nogle år på den store børnefestival i Ringsted, så det er helt naturligt, at vi bruger den store ballonfestival helt ind i kommunens klasseværelser til sjove og lærerige undervisningsaktiviteter”, siger formanden for Ringsted Kommunes Undervisnings- og Fritidsudvalg Mette Ahm-Petersen.

 

Sætter Ringsted på luft- og landkortet

Det er den almennyttige forening ’Danish International Balloon Fiesta’, som står for planlægningen og gennemførelsen af ballonfiestaen. Selve afviklingen af fiestaen kommer til at foregå i et samarbejde med flere forskellige aktører såsom firmaer, sportsklubber m.m.

 

”Vi ønsker at skabe en ballonfiesta, der har værdi for flest mulige i Ringsted og omegn, og derfor inviterer vi andre foreninger med om bord til at afvikle fiestaen, så vi kommer til at have mange forskellige muligheder for samarbejde med virksomheder om synlighed, flyvninger og lignende. Vi tror på, at vi kan få skabt et unikt event, med lokal forankring, der i den grad gør Ringsted til byen midt i mulighederne”, slutter Nanna Hvid Madsen fra foreningen ’Danish International Balloon Fiesta’.

 

Man kan læse meget mere om ballonfiestaen på www.ballonfiesta.dk.

Det er den almennyttige forening, Danish International Balloon Fiesta, som står for planlægning af Fiestaen. Foreningens formål er at skabe en Fiesta, som er tilgængelig for alle og som gerne skulle give uforglemmelige oplevelser til både børn og voksne. Evt. foreningsoverskud vil anvendes til udvikling af foreningen og dens aktiviteter samt helt eller delvist uddelt til samarbejdende foreninger fra seneste Fiesta.

Partnere

Navn

Logo

Download

Hot Air ApS

offiical-logo

Oplev Ringsted

ringstedkommune_logo_rgb

Publicerede artikler

Dato

Medie

Artikel

Link

04.06.2024

Dit-Ringsted.dk

Kæmpe International luftballonfiesta i Ringsted i 2025

04.06.2024

Sn.dk

Nanna og Niels vil skabe kæmpe festival

05.06.2024

Sn.dk

Borgmester giver den gas med masser af varm luft

05.06.2024

Tv2east.dk

Luftballoner pryder himlen over Ringsted i 2025

Grab Your Ticket

Discount Packages

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.